Gone Bike About

Sommerpraten:

De skal sykle 150 mil i sommer

Darina Farrell og Kurt Bähler fra Sveits bor nærmest på sykkelsetet. I juli skal de sykle fra Ålesund til Tromsø.

  


Darina og Kurt sykler Aalesund-Tromsø  FOTO: HALVOR BJØRNTVEDT

  

– Vi får se postkortlandskap hver dag. Arkitekturen, særlig bruene her i Trondheim er nydelige. Vennene våre er misunnelige, forteller Darina Farrell, som sammen med ektemannen Kurt skal tilbakelegge 150 mil på sykkelsetet i sommer. et er ingen tvil om at Norge er et perfekt land for sykkelferie, forteller de to.

– Det er god plass på veiene, og bilistene er høflige overfor syklister. Vi kan sykle over fjellene eller rundt fjellene, det er gode forhold uansett, sier Kurt.

Når Adresseavisen spør om sykkelturen har vært vellykket så langt, er det ikke overraskende været som har gjort mest inntrykk.

– Vi kunne kanskje ønsket at det var litt varmere, og litt mindre regn. Men da vi var på tur i Albania var det 37 grader hver dag, og dette er sånn sett å foretrekke, forteller Darina.

Over hele verden

Siden 2002 har Darina og Kurt sett verden fra sykkelsetet. Nærmere 40 land i fire verdensdeler har de besøkt, og i sommer går turen gjennom Trøndelag og Nord-Norge, fra Aalesund til Tromsø.

– Vi har for det meste syklet i Europa, men vi har også to år i Latin-Amerika bak oss, forteller de.

Før han traff Darina tok Kurt sykkelen med til Australia og New Zealand, og de to har også vært i India, Filippinene og Libanon.

Drar for fjordene

Mens Darina opprinnelig kommer fra Irland, er Kurt sveitsisk, og det er i Sveits de to bor når de ikke sitter på sykkelen. Det var Kurt som forårsaket at Darina ble bitt av sykkelbasillen. Siden har de knapt stoppet å sykle.

Det er første gangen de to er på tur i Norge. Kurt har vært her én gang før.

– Det var … 42 år siden. Så lang tid tok det å komme seg, sier han og ler.

– Hvorfor ble det Norge i år?

– Vi bytter på å bestemme hvor vi drar, og i år bestemte Kurt at det ble Norge, forteller Darina.

– Det, og fordi vi ville se fjordene! Sommerfavoritter: I glasset: Darina foretrekker te, Kurt tar gjerne en øl (men det blir for det meste vann i sommer). På grillen: Kurt liker biff, Darina vil grille laks.

Drømmeferie: Verden! Det er et fantastisk sted!

 

HALVOR BJØRNTVEDT
971 21 961

Publisert: 22.07.2017 14:00